Temperatur måling i raymarine med airmar transducer
Metoden med at sætte en 10k ohm’s modstand i serie med den brune ledning virker ikke da det er en NTC modstand der sidder inde i transduceren så man for bare et konstant visning i instrumentet.

Her under målte jeg ohm værdien på den indbyggede NTC modstand og den var helt nede på 1500 ohm og den skulle være ca. 10k ohm ved 25 grader som man kan se i tabellen. Jeg satte en 10k ohm og en 18k ohm direkte på instrumentet og den viste forskellige tal i displayet så instrumentet virkede.

Jeg købte en 10k omh’s NTC modstand til 10.-kr, ved Elektronik Lavpris i Tilst, monterede den som vist her under med krympeflex, åbnede ledningen ved loggen så jeg kunne få fat i den brune og hvide ledning som går direkte ind til NTC modstanden i transduceren og klippede dem over vi skal jo bruge dem der går til instrumentet og der må jo ikke være forbindelse til den gamle ntc modstand, kom så lidt isolerbånd på for at beskytte ledningerne satte den så på med en kabelbinder på transduceren så tæt på skroget som muligt.
Som det kan ses på billedet viste den straks 19 grader som sikkert er den temperatur der var på det tidspunkt.

 

Artikel fra Raymarine forum