Båden har sejlet 8 sæsoner nu og det siges at man skal skifte membranen ved sejldrevet hvert 7.år, men som på vores gamle båd fejlede denne heller ikke noget, men nu er samvittigheden i orden.
Membran mm. VP varenr. 21389074 (der er til flere modeller så det hele skal ikke bruges.)
Simmerringe VP varenr. 3593663 á 250.- stykket kan sikkert findes billigere.
2 stk O ringe 925286 til flangen med skrueaksel

Tøm gearet for olie, tag skrueakselen af det er kun 2 unbrako skruer, der sidder 2 simmerringe i der hvor
skrueakselen går ud gennem flangen, dem fik jeg Dansk Marine Center til at skifte jeg have ikke værktøj til det. Drevet kan ikke komme op hvis skrueakselen ikke tages ud. (Disse 2 billeder er ikke fra min båd, men fra internettet)


Fjern trappe og frontplade og der efter afmonteres alt på motoren undtagen el ved startmotor mm. når nu diesel filtre er tømte kan man lige så godt skifte dem også, et gammelt skøde med et par blokke gerne med frølår brugte jeg til motoren, og et tilsvarende til gearet, begge sad fast i en bjælke jeg havde lagt hen over nedgangen, jeg tilpassede også et par klodser til at ligge foran motoren så den kunne trækkes længere ud, det er en rigtig god ide at lave det som er vist i figur 13 når motoren skal skubbes ind igen. Det er også en god ide at have en lang 8 m unbrako nøgle eller bedst en til at sætte på topnøgle sættet, der hjæper når de 2 unbrakko skrue skal ud ved gearet.
Hvis man har sat en snor i gearet, kan man trække gearet med ben op lige så forsigtigt ene mand og tilsvarende den anden vej.

Gear og ben er fjernet, man behøver ikke at fjern det gummi der sidder uden for ved benet, benet kan godt komme op og ned selvom den sidder der.
Skru benet af gearet, pas på de 2 skiver der evt. falder af

Rens alle flader for den gamle pakning uden at ridse, jeg bruget et knivsblad. Rens alle kanaler hvor kølevandet går


Sådan så den gamle membran ud, og den nye med årstal


Det tog mig ca. halvanden arbejdsdag, men det var også første gang jeg prøvede det i denne båd. Det er ikke svært at skifte membranen, det er kun svært at komme til, gearet kan ikke komme bagud det skal tages ud ind mod kahytten. Husk at fylde olie på gearet igen, men først når akselen er skruet på igen. Der findes masser af info på nettet.

Hent installations instruktion som pdf
Manual til ben
Se video (hentet fra youTube)
YouTube link