I sæson 16 og efter 12500 sm og 1400 motortimer knækkede gaskablet i en havnemanøvre, heldigvis kun 2 meter fra broen så alt gik uden problemer
Udskiftning af kabler var nemmere end jeg troede, begge kabler blev skiftet når nu det hele var skilt ad, det tog mig ca. 4 timer at skifte.
Det første der skal gøres er at løsne kablerne hele vejen igennem, bund under rat konsol skal også skrues af, ved gearet er det nemmest af skrue pladen af og derefter afmontere kablet.
Gear/gas håndtaget afmonteres, 17 mm top skal bruges, den sorte gummi knap afmonteres med forsigtighed, hav evt. en ny i reserve, herefter afmonteres Gear/gas konsol med 4 skruer, med lidt snilde kan man både afmontere og montere dem igen, det gik nemmere end beregnet, kabler trækkes så man man kan trække Gear/gas konsol op og afmontere kabel holdere, være forsigtig med afmontering, hvis man knækker eller mister noget skal der købes et helt nyt sæt, de nye  kabler trækkes igennem og monteres både på motor og konsollen og testes inden det hele samles igen, hvis håndtaget har gået trægt så bøj lidt i de 2 plader hvor kabler monteres på gas/gear så de ikke skraber mod hinanden mere
Kabel længder er for gas 5,25m eller 17 fod og for gear 4,86m eller 16 fod. de må gerne være 17 fod begge eller 18 og 17 fod, men ikke mindre. Pris i 2023 ca. 950.- kr.

Samsø Marine Service v/Tommy Schaloffsky var utrolig flink og hjælpsom, ringede til ham fredag morgen han kom forbi og kiggede og vi snakkede, han bestilte kabler og ringede lørdag at de var kommet og vi hentede dem i Ballen, flot service af Tommy takker mange gange (gratis sommerbus)