Efter 1 år med utæt impeller pumpe på min VP D1-20F (den har ikke fire skruer set for fra) tog jeg mig sammen til at få den renoveret. Jeg fik at vide at jeg skulle klodse motoren op og skrue motor ophænget af for at kunne komme til, men det var mission impossible jeg kunne ikke rokke en eneste af de 4 skruer i motor ophænget, det var så heller ikke nødvendigt. Derimod afmonterede jeg gaskablet på motoren og der ved kunne jeg komme til den inderste nederste skrue, med en 10mm fastnøgle kunne jeg dreje den ca. 10mm af gangen, de 3 andre skrue skal afmonteres først ellers kan man ikke skrue den inderste ud, den kan ikke komme ud for motor ophænget. Det nederste hul i højre side set forfra har jeg boret op med et 8mm bor og IKKE større (se sidste billede, klik for stor foto), jeg har så sat en møtrik på ydersiden. Nu kan pumpen skrues ud uden at af montere andet (tror jeg, ikke afprøvet), der skal bruges en 10mm og en 12mm fastnøgle samt et lille topnøgle sæt med skrælde og en 10mm top. Det var ikke noget problem at skille pumpen ad og skifte lejer mm.
Næste gang bliver det nemmere at tage pumpen ud. Position 6 følger ikke med skal købes på anden vis eller med et andet sæt. Diverse rep kit kan købes forskellige steder.
Havde jeg ikke sat en større inspektions luge i havde det ikke kunnet lade sig gøre. Hvis det er en anden model impellerpumpe husk at vende den rigtigt f.eks. i en D1-30.
Se HER for bedre tegning af pumpe