Volvo må bytte del på nye motorer

Samtlige små seilbåtmotorer av årets modell fra Volvo Penta har et
problem som gjør at de ikke starter etter en stund. Lundebåt oppdaget
feilen alt i våres, men først nå gjør Volvo noe med problemet.

Axel Nissen-Lie axel@seilas.no
Publisert: 14.sep 2007 kl.09:18
Sist oppdatert: 14.sep 2007 kl.09:50

Lundebåt er Norges største leverandør av små Volvo Penta motorer. Teknisk sjef i Lundebåt Are Wiig forteller til Seilas at de meldte om problemet til Volvo alt i april-mai, men de gjorde ikke noe med det og mente at det ikke var noe stort problem. Det tok ikke lange tiden før Lundebåt fikk klarhet i problemet. Elektronikkboksen (ringet rundt med rødt på det store bildet) som sitter på motoren har en liten del som rister løs, gjerne etter 8-10 starter. Vi har hatt kunder som har byttet boks flere ganger i løpet av sommeren. Volvo tok ikke tak i problemet, og har heller ikke hatt deler, vi har tatt bokser fra båtene som vi har inne for å hjelpe våre kunder forteller Are Wiig til Seilas.

Funnet nødløsning
Vi fant raskt en nødløsning på startproblemet forklarer Wiig. Ved å ta en kabel fra solenoiden til strømtilførselpunktet med pluss på starteren vil motoren starte. Hadde Volvo bare tatt tak i problemene når vi varslet i våres ville nok mange seilere sluppet unna med mange unødige problemer i sommer.

Alle får ny
Informasjonsjef Mats Edenberg i Volvo Penta, Göteborg forteller at de akkurat har starten en kampanje hvor eiere av nye motorer kan få bytte ut problemdelen med en ny og forbedret type. Han beklager feilen og skylder på en underleverandør. Edenberg oppfordrer Seilas’ lesere til å ta kontakt med sin leverandør slik at problemet kan rettes.

Hent artikel i pdf


Are Wiig med problemdelen.

Pekefingeren viser delen som løsner inne i boksen.

Det er Volvoer med EVC hvor du kan starte uten nøkkel som har problemer.

Wiig viser hvordan man kan starte motoren ved en ledningstump.