Nyt ror leje

Vi har jo hørt så meget om at roret sætter sig fast i rorlejet, så vi var et par stykker der ville skifte i år, men det viste sig at på vores 33’er er det ikke nødvendigt at skifte lejet, det er monteret på en anden måde, hvis serienr. starter med DE-BAVH33xxxxx så er risikoen ikke stor for at det sætter sig, men nu er det skiftet og der er kommet rulle lejer i. Udskiftnig af rorleje kan klares på 1 til 2 timer.
Afmonter først alt hvad der sidder på rorstammen, sæt der efter en donkraft under roret, det kan godt komme uden at løfte båden, det er en med høj køl, bav 37 klarede det også uden at løfte båden. Løsn skruen på kransen i toppen af rorstammen og skrue der efter kransen af.Ved montering af det øverste nylonleje sørg for er der er godt med fedt omkring da der ellers kommer vand ind her.
Der skal ikke meget til for at tage lejet ud, det der holder mest er nok bundmalingen. Her ses det gamle og nye ror leje, eneste forskel er ruller indvendig i lejet.
Det viste sig at der var vand et roret, vi var 3 der skiftede lejet og der var vand i alle tre ror, så næste år bliver der lavet en bundprop så man kan tømme det når vi kommer på land, det stod lige med bunde i vejret en uges tid og så var det tomt, der var ikke meget hul for vandet at komme ud af.
Jeg tog lige et par røngten billeder af roret, forholdet mellem billeder er desværre ikke det samme, men man kan da se hvordan det ser ud indvendig. Det første billede til venstre er fra bunden og går der efter opad på roret, det nederste er et forsøg på at samle det lidt, men da forholdet ikke er det samme kan man bare se hvordan det nogenlunde ser indvendig, Båden er fra 2007

Diverse tegninger er hentet fra Jefa.com som er dem der laver ror bl.a. til Bavaria
  Pris på et nyt ror


  BA304132_Nut_M36x1,5


  Bavaria_32-35_Drive_unit


  Bavaria33_Rudder_type_H33_2005-2007


  Brakespinners


  Direct-Drive-Spec-Form


  Disengagement_unit_tandem_wheel


  M75-362-63_63mm_bearing_for_Bavaria